17 Şubat 2011 Perşembe

Natalie sen neymişsin...


Siyah Kuğu'yu izledik bu akşam.Bu kadar yazılıp çizildiğine göre klasik bir balerin filminden farklı olmalı diye düşündüm. (İşte ayağını kırar falan ya, ne biliim öyle bişiler)

Konu, kurgu filan hakkında çok konuşulabilir ama Natalie Portman'ın oyunculuğu beni benden aldı. Böylesi bir performans şahsen, beklemiyordum...

Kuğu Gölü balesinde Siyah Kuğu olabilmek için önce kendi içinde bir dönüşüm geçirmek zorundadır Nina. Bunun için içindeki karanlık yönleri, içindeki şeytanı ortaya çıkarmaya ve yıllardır bastırdığı tüm duygularının,cinselliğinin, kadınlığının farkına varmaya başlar, hırs ve şehvetin onu değiştirmesine, dönüştürmesine karşı koyamaz.

Bence muhteşem oynamış. Nina'nın önce kendi içinde ve daha sonra sahnede geçirdiği dönüşümü,değişimi öyle başarılı yansıtmış ki oyunculuğuna gerçekten hayran kaldım.

Tamam çok abartmiim. İzledikten sonra abarttığın kadar da değil diyebilrisiniz...:-)

Efenim ondan önce de tiyatroya gittik. berbat bir oyundu, bahsetmeye gerek görmüyorum ama asıl saçma olan, kapıdaki görevlilerle yaptığım tuhaf konuşmaydı.Devlet Tiyatrolarının girişinde hep oluyor gerçi bu tartışma, bir kaç kez daha yaşamıştım ve mantığını kavramak için beyin hücrelerimi epey bi zorlamıştım.

Çanta kontrol faslı.
"Fotoğraf makineniz var mı?"
"Var"
"O zaman onu girişte almak durumundayız"
"aa niye?"
"içerde fotoğraf çekmek yasak, oyuncular rahatsız oluyor"
"iyi de benim makinem hep çantamdadır, fotoğraf çekicem diye getirmedim ki ben onu özellikle, ayrıca da dürüst oldum söyledim size, söylemeyedebilirdim, hem niye çekiyim ki ben fotoğraf, ben oyun izlemeye geldim!
" "ııı kem küm "

falan şeklinde atlattık giriş faslını...Mantığa bak, fotoğraf makinen varsa fotoğraf çekiceksin anlamına geliyor. Çekmicem tamam dersin olur biter. Makineyi alma da ne oluyor..Neyse..zaten tam bir zaman kaybı, vasat bir oyundu...

4 yorum:

MiskinKek dedi ki...

Fİlmi ben de izledim aslından beklentilerim biraz daha iyi olmasıydı ama yine de filmin sonunda hayran hayran bakakaldım :) Natalie kızımız döktürmüş cidden.

Tiyatro görevlileriyle yaşadığın hadiseye güldüm :D Sen yarın birgün çantanda bıçakta taşırsın;

-Bağğğyan almak zorundayız
-Aaa çantamda taşımam şimdi sizi bıçaklıcak olmamı göstermez ama değil mi? hıh size

*Bu arada arkayı renkelendirmişiz, gözümden kaçmadı değil ^_^

Lu-cyn dedi ki...

hehehe :)) hakkaten yaa...

Güzel olmuş ama dimi? bu halini daha çok sevdim ben ;-)

MiskinKek dedi ki...

Lucyn... Mimlendin ^^

http://miskinkek.blogspot.com/2011/02/mim_18.html

Lu-cyn dedi ki...

yanıtladımm çok teşekkürler :-)